miercuri, 25 aprilie 2012

Cum scapi de rosul unghiilor

 Fie că este un tic nervos, fie că ai un colţ dizgraţios şi nu poţi găsi pila, unghiile roase, fără formă, sunt inestetice, mai ales dacă ai degete lungi şi graţioase.

 Eu abia am scăpat de acest nărav şi m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă mici trucuri pentru nişte unghii frumoase şi lungi.
 Dacă ai o fire ambiţioasă, n-ai decât să stai în faţa oglinzii şi să-ţi spui:Sunt stăpână pe mine şi de acum în colo nu o să îmi mai rod unghiile. Şi dacă tot eşti stăpână pe tine, dar câteodată îţi vine a le ronţăi, prinde-ţi un elastic de încheietură şi plesneşte-te de fiecare dată când îţi vine să îţi rozi unghiile.
 O altă metodă ar fi oja. Odată ce le vezi frumoase şi colorate (sau chiar cu modele) nu îţi va mai veni să le ciopârţeşti. Sau poţi să îţi dai pur şi simplu cu un lac transparent şi în loc de a ţi le roade, decojeşti lacul.
 Şi, totuşi, dacă nicio metodă nu este de ajutor? s-ar putea să întrebi. Ei bine, există şi ultima alternativă - lacul de unghii amar. Îl poţi găsi la farmacii sau la vechiul nostru prieten, plafar. Prima dată se aplică două straturi, apoi adaugi câte un strat nou în fiecare zi. Gustul amar te va face să îţi iei gândul de la ros!

Bonus!
 (Mai multe despre lacul amar.)
 Dacă vrei să îţi crească unghiile, cel mai bine este să mănânci nuci, seminţe, migdale, alune sau lactate şi brânzeturi. Trebuie să te dai cu lac pentru a nu ţi se crăpa. Când îţi cresc, nu uita să le dai o formă folosind pila (se poartă unghii rotunjite primăvara aceasta!)...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu